Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Λευκάδα

Ξέρω, ξέρω, έχω καιρό να γράψω. Διανύω όμως μια περίοδο αρκετά ...τραγική. Ένας ψιλοχαμός στην πρωινή δουλειά, κούραση και σπάσιμο νεύρων, ένας μεγαλύτερος χαμός στην απογευματινή με τα πιτσιρίκια να τα έχει πιάσει η άνοιξη (τα μικρότερα) και οι φουντωμένες ορμόνες  (τα μεγαλύτερα) κι εγώ στη μέση να προσπαθώ να βρω ισορροπίες και να δαγκώνομαι να μη ρίξω κανένα χαστούκι όχι μόνο σε αναιδέστατα 8-15χρονα αλλά και σε μαμάδες που το παίζουν θεοί και σου κάνουν υποδείξεις για το πώς θα κάνεις το μάθημά σου με ύφος κατόχου μάστερ στα παιδαγωγικά. Αλλά γι' αυτά θα αφήσω να μιλήσω μιαν άλλη φορά, αν αρχίσω και τα θυμάμαι πάει περίπατο η χαλάρωση του Σαββάτου..


Μόλις σήμερα βρήκα λίγο χρόνο να περάσω στον υπολογιστή κάποιες φωτογραφίες που είχα στη μηχανή μου από το Πάσχα κι έτσι σκέφτηκα να σας δείξω μερικές από την αγαπημένη μου Λευκάδα. Κάποιοι ξέρετε ότι είμαι από τα Τρίκαλα, αλλά η αδερφή μου αρραβωνιάστηκε Λευκαδίτη κι έτσι προς το παρόν ζει και εργάζεται εκεί. Οπότε κι εγώ έχω ένα μικρό προβληματάκι κάθε φορά που πηγαίνω διακοπές, τίνος χατίρι να πρωτοκάνω. Αυτή τη φορά κατάφερα να κάνω και των δύο, πέρασα 3-4 μέρες στα Τρίκαλα και λίγες παραπάνω στη Λευκάδα (περιττό να σας πω ότι ήθελα κι άλλοοοοοοοοο!)


Φωτογραφίες από το κέντρο της Λευκάδας δεν έχω προς το παρόν γιατί μια μέρα που βγήκα βόλτα ξέχασα να πάρω τη μηχανή μαζί μου, θα βγάλω όμως σίγουρα το καλοκαίρι. Οπότε θα σας δείξω φωτογραφίες που βγάλαμε στο Νυδρί, στους καταρράκτες. Δεν είχα ξαναπάει και κατενθουσιάστηκα, λατρεύω τη φύση και το συγκεκριμένο μέρος (χμμ.. ίσως και ολόκληρη η ορεινή Λευκάδα) μου θυμίζει έντονα το χωριό μου, στα ορεινά Τρίκαλα, μου φέρνει στο μυαλό πολλές παιδικές αναμνήσεις.. Έχω κι από εκεί φωτογραφίες από πέρισυ το καλοκαίρι, αλλά θα τις αφήσω για μία μελλοντική ανάρτηση.


Αρκετά όμως είπα, καιρός να μιλήσουν οι εικόνες από μόνες τους :)


Αυτός είναι ένας μικρός καταρράκτης εκεί που σταματάει ο δρόμος για αυτοκίνητα.  Από εκεί και πέρα συνεχίζεις με τα πόδια σε ένα μονοπάτι που περνάει δίπλα από ποτάμι και μικρές χαράδρες.


Εδώ είναι πριν φτάσουμε στον "μεγάλο" καταρράκτη: 


Και να 'τος! Δεν σας θυμίζει "Γαλάζια Λίμνη"σε μικρογραφία;   




Το μονοπάτι συνέχιζε, μπορούσες να ανέβεις με τη σκάλα ακόμα ψηλότερα. Δεν το κάναμε όμως, γιατί δεν είχαμε πολύ χρόνο. Την επόμενη φορά θα το τολμήσω!


Και ας κατηφορίσουμε από τα ορεινά στα παραθαλάσσια μέρη.. Άποψη της παραλίας του Άη Γιάννη, όταν πια είχε πέσει το σούρουπο:








Το καλοκαίρι θα πάω πιο οργανωμένη κι ελπίζω να μπορέσουμε να πάμε και σε άλλα μέρη, να γνωρίσω καλύτερα αυτό το υπέροχο νησί που συνδυάζει τόσο πετυχημένα βουνό, πολύ πράσινο, και θάλασσα. Το μόνο κακό είναι ότι τους επόμενους μήνες θα έχει και πολλούς τουρίστες, αλλά τι να κάνουμε.. αναγκαίο κακό! Σας αφήνω με ένα ωραίο τραγουδάκι, έτσι να ηρεμήσουν λίγο οι ψυχές μας από τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών..


25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω....μη δίνεις και πολύ σημασία στις μαμάδες και ξενερώνεις!

Εσύ κάνε τη δουλειά σου και άστες να φωνάζουν!

Η λευκάδα υπέροχος προορισμός!
Και οι εικόνες που μας χάρισες με κάνουν να θέλω να πάω!!!!!

Καλό ΣΚ

Φιλιά

Ειρήνη είπε...

Ξέρεις ποιό είναι το θέμα; Εγώ δε δίνω σημασία, αλλά όταν είσαι υπάλληλος και ο ιδιοκτήτης θέλει να μην έχει παράπονα (όσο παράλογα κι αν είναι αυτά!) γιατί φοβάται μην του φύγουν μαθητές, ε, τότε είναι λίγο περίεργα τα πράγματα και οι ισορροπίες λεπτές.. πέφτεις στο δίλημμα 1) να κάνω το μάθημά μου όπως ξέρω με την πιθανότητα να χάσω τη δουλειά μου ή 2) να κάνω το κορόιδο και να πάω με τα "νερά" τους, καταπατώντας όμως τις αξίες μου σαν εκπαιδευτικός; Ευτυχώς η σχολική χρονιά τελειώνει για φέτος, οπότε θα δω από του χρόνου αν θα συνεχίσω με το ίδιο φροντιστήριο και τι "τακτική" θα ακολουθήσω..

Χαίρομαι που σου άρεσαν οι φωτογραφίες, όντως η Λευκάδα είναι υπέροχη! Να πας σίγουρα!

Καλό Σ/Κ :))

Eva F. είπε...

Θα μείνω στις φωτό που είναι ονειρικές!!!!!
Πραγματικά μου θύμισαν γαλάζια λίμνη!!!!
Είσαι τυχερή που αποθανάτισες τέτοιες εικόνες!...
Να είσαι καλά Ειρήνη μου!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ειρήνη είπε...

Eva F. πρέπει να πας οπωσδήποτε, είναι υπέροχο μέρος! :)

kiki είπε...

Συνάαααααααααααδελφε!!! Χαχα!
Αχ...η Λευκαδα! Δεν έχω πάει ποτέ και μου ΄χει κάτσει να πάω! Τι όμορφες φωτό! Δεν ήξερα ότι έχει καταρράχτες!!!

Ειρήνη είπε...

Γειά σου συναδέλφισσα και ομοιοπαθούσα χαχα! Θα σε μαλώσω, σου 'κατσε να πας στη Λευκάδα και δεν πήγες;; Να το κάνεις πάραυτα! Είναι υπέροχη, για τους καταρράκτες ούτε κι εγώ το ήξερα, τελικά είναι ένα νησί όλο εκπλήξεις!

Βέβαια και για τη Ζάκυνθο έχω ακούσει τα καλύτερα, έχω ένα συνάδελφο (της πρωινής δουλειάς) που σας έρχεται εκεί κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια και είναι κατενθουσιασμένος!

angel είπε...

Irene
amei as fotos. tomara que você nunca mais se esqueça sua camera, assim poderemos conhecer lugares lindos como este que você registrou.
Também amo fotografar.
Um abraço do Brasil
angel

angel είπε...

Gostei muito do SUDOKU. Faço sempre e aproveitei para fazer um enquanto estava no seu blog. bjus
Angel

Ειρήνη είπε...

@angel,

I'm afraid I can't understand you.. it would be nice if you could write in English.. or Italian, for that matter, I do speak a little of it so at least I'd be able to understand you! :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ:))))
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ!!!!!!!!!

Ειρήνη είπε...

Σκρουτζάκι, καθυστερημένα το είδα το μήνυμά σου.. ευχαριστώ για το "πέρασμα" :)

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΕΣ:))))
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.

Δραπέτης είπε...

Είσαι πολύ τυχερή που έχεις συγγενής εκεί είναι το πιο όμορφο νησί της Ελλάδας! Ωραίες φωτο είδα και την ορεινή Λευκάδα που αγνόησα και τις δύο φορές που πήγα..

Ειρήνη είπε...

Δραπέτη καλώς όρισες :)

Να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πάει σε πολλά νησιά για να έχω μέτρο σύγκρισης, αλλά όντως η Λευκάδα είναι πολύ, πολύ όμορφη.. τόσο οι παραλίες της, αλλά και ο ορεινός όγκος.. πήγες 2 φορές και τον αγνόησες;;; Τσκ τσκ.. κακώς, πολύ κακώς! Ελπίζω να επανορθώσεις την επόμενη φορά! :)

Εγώ περιμένω πώς και πώς τα τέλη Αυγούστου που θα ξαναπάω (αυτή τη φορά για 2 ολόκληρες εβδομάδες, γιούπιιιι!!), θα φροντίσω να βγάλω και πολλές φωτογραφίες να μοιραστώ εδώ μαζί σας!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

σε περιμένουμε ανανεωμένη και ορμητικότερη!

Ειρήνη είπε...

Σκρουτζάκι και Ασκαρ,
σας ευχαριστώ πολύ για την "επίσκεψη". Σας εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι! :)

Ασκαρ, το καλοκαίρι αυτό μου επιφύλασσε "εκπλήξεις" (=πολλή δουλειά) και γι'αυτό έχω χαθεί.. χρειάζομαι επειγόντως διακοπές, αλλά αυτό (και συνάμα η ..ανανέωση) δε θα γίνει πριν το τέλος Αυγούστου, οπότε προς το παρόν κάνω απλά υπομονή! Σνιφ!

koulpa είπε...

ωραία φαίνεται.. δεν έχω πάει ακόμα.. :):)
ήλθα με το γοβάκι στο χέρι.. γιατί κάποια ειρήνη.. εξαφανίστηκε σα τη σταχτοπούτα χθές.. κι όταν είδα τη καληνύχτα ήταν αργά.. :):)
την καληνύχτα μου :):)

Ειρήνη είπε...

Επ! Το γοβάκι μου! και το έψαχνα!!

Χθες η καληνύχτα σου αργοπόρησε και σήμερα ήρθε πολύ νωρίς.. καλέ ακόμα δεν πήγε 9, τι καληνύχτα μου λες;; :ppp

koulpa είπε...

xaxaxa ε μα δε περιμενα τόσο γρήγορη απάντηση.. κατά λάθος ξανα πέρασα.. :):)
χαχα δεν έχω καλή σχέση με το χρόνο.. ούτε σαφείς βιορυθμούς έχω.. έτσι ακολουθώ κανόνες καλής συμπεριφοράς.. μου έιπαν.. μετά τα μεσάνυχτα.. λές καλημέρα (δεν το ακολουθώ αν δεν έχω κοιμηθεί).. μετά τις 12 το μεσημέρι λές καλησπερα.. και μετά τη δύση λές καληνύχτα.. :):)
την καλημέρα μου λοιπόν :):)

Δημήτρης είπε...

είναι όντως όμορφα στους καταρράκτες και όντας κι εγώ από ορεινή περιοχή καταλαβαίνω γιατί σου φαίνονταν "οικείο" το περιβάλλον :-)

βέβαια, όταν πήγα πρόπερσι (και γω λίγο βιαστικά), δεν είχα προσέξει ότι υπάρχει και σκάλα που σε πάει παραπέρα (εκτός κι αν την πέρασα και δεν το θυμάμαι, γιατί ο "μεγάλος" καταρράκτης που είχα δει εγώ ήταν πιο "κάθετος"), οπότε μάλλον θα χρειαστεί να ξαναπάω για να το εξερευνήσω καλύτερα το μέρος :-S

Ειρήνη είπε...

καλησπέρα Δημήτρη!

μάλλον ο καταρράκτης που είδες εσύ (στην πρώτη & δεύτερη φωτογραφία που υπάρχει στη σελίδα που παραπέμπεις) ήταν πιο πέρα, μετά τη σκάλα, γιατί εγώ δεν τον συνάντησα στο δρομο μου, σίγουρα θα θυμόμουν τέτοια ομορφιά!

παρατήρησα ότι το λινκ στο όνομά σου δείχνει στην ίδια σελίδα.. είσαι από τη Λευκάδα ή ασχολείσαι με τουριστικά;

Ειρήνη είπε...

βεβαιώθηκα τελικά για την τοποθεσία του καταρράκτη, ήταν πιο πάνω από το σημείο που δείχνω εγώ, γιατί στο βίντεό σου (με την ευκαιρία, πολύ ωραίο, μακάρι να είχε και ήχο για να ακούγεται το νερό!) στο βίντεο λοιπόν, κάποια στιγμή είσαι πάνω από τον καταρράκτη που φαίνεται στις δικές μου φωτογραφίες, οπότε απλά τη σκάλα δεν τη θυμάσαι χεχε!

Δημήτρης είπε...

καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ για την προσπάθεια σου να με ξε-μπερδέψεις :-)
είχα ρίξει κι εγώ μια ματιά ξανά στο βίντεο πριν γράψω το προηγούμενο μήνυμα μου, αλλά δεν κατάφερα να προσανατολιστώ, όμως λογικά όπως το λες θα είναι γιατί θυμάμαι πως είχα προχωρήσει μέχρι που... έφτασα στο απροχώρητο! πάντως θα επιδιώξω να ξαναπάω και θα το τσεκάρω

όσο για μένα... δεν είμαι από Λευκάδα αλλά έχω περάσει εκεί ήδη τρεις καλοκαιρινές διακοπές, οπότε έχω μαζέψει αρκετό υλικό το οποίο σκέφτηκα να οργανώσω σε μία ιστοσελίδα.

λογικά φέτος το καλοκαίρι πάλι εκεί θα είμαστε οπότε αν και ήδη έχω επισκεφτεί αρκετά μέρη του νησιού (κυρίως περιφερειακά μέχρι στιγμής), ψάχνω επιπλέον σημεία ενδιαφέροντος τα οποία δεν έχω δει ακόμη, όπως π.χ. η παραλία του Άη Γιάννη που αναφέρεις και μπήκε και αυτή στην "to-visit list" της επόμενης εξερεύνησης :-)

Ειρήνη είπε...

Ωραία ιδέα η ιστοσελίδα, και έχει πολύ καλό υλικό! Έριξα μια ματιά, έκανα και μια ερώτηση για μια φωτογραφία από λαογραφικό μουσείο που είχες αναρτήσει, αλλά βρήκα τελικά ποιό είναι (αυτό στον Κάβαλο, μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομα). Να φανταστείς η αδερφή μου για 2,5 χρόνια έμενε μεταξύ Λαζαράτων και Ασπρογερακάτων, πολύ κοντά στον Κάβαλο δηλαδή, αλλά δεν ήξερα καν ότι υπάρχει μουσείο εκεί πάνω! Με την πρώτη ευκαιρία θα το επισκεφτώ :) Καλό βράδυ και περιμένουμε και άλλο υλικό από τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις!