Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Απορία άλλου τύπου

Παιδεύομαι και λύση δε μπορώ να βρω! Όχι, δεν είμαι ξανθιά (ακόμη). Ούτε έχω κάτι με τις ξανθές, φυσικά! Απλά τα γνωστά ανέκδοτα, ξέρετε.. Τέλος πάντων, ας μπω στο θέμα.

Στο blogging και στον blogger είμαι καινούρια, και ως καινούρια οφείλετε να δείχνετε κατανόηση σε οποιαδήποτε χαζή ερώτηση κάνω, εντάξειιιιι; Να λοιπόν τι με ταλαιπωρεί και δεν έχω βρει λύση από χθες που το ψάχνω. Υπάρχουν άνθρωποι που με "παρακολουθούν" (και τους/σας ευχαριστώ πολύ γι' αυτό!) και ψάχνω τρόπο να διαβάσω κι εγώ τα blog τους.. αλλά δεν! Δε μπορώ να βρω κάπου ένα link ή διευθύνσεις των blog σας. Μερικά nicks παραπέμπουν με link στα προφίλ, αλλά όχι όλα.. έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις που έχει κάνει ο καθένας σας, φαντάζομαι. Και ξέρω πως ο blogger δεν είναι social network σαν το facebook για να έχει friend finder, όμως δε θα 'πρεπε κάπου να υπάρχουν αυτά τα links, να μπορείς να βρεις έναν άνθρωπο που ξέρεις το nick του βρε παιδί μου;;

Τι κάνω λάθος;;; :(

Ζητάω επειγόντως τα φώτα σας!

9 σχόλια:

Ειρηνη Σ είπε...

και εγω στην αρχη ετσι πνηγμένη ήμουν -οχι οτι τωρα ξερω πολλα -
λοιπον πατας επανω στην φωτ του μέλους που σε '''παρακολουθει'' και σου βγαζει την φωτ του τους συνδέσμους του -που ειναι το ή τα ονοματα των μπλόγκ που εχει και σε ποια αλλα ειναι μελος
στον συνδεσμο πατας και σε παει στο μπλογκ αυτου που θες
γράφεσαι στην ''παρακολουθηση'' και μετα απο αυτο εχεις νέα του οοοποτε μπει και γραψει
αν εχεις αλλη απορ'ια και ξέρω ευχαρηστως να βοηθησω

Ειρήνη είπε...

Μα το θέμα είναι πως σε κάποιους δε βγάζει κανένα σύνδεσμο, το nick είναι ανενεργό και δεν έχει καμιά λίστα με τα ιστολόγια που έχει ή/και που παρακολουθεί.. τώρα αυτό είναι είτε εξαιτίας των ρυθμίσεων που έχει κάνει είτε επειδή έχει πλέον διαγράψει το λογαριασμό/blog του.. φαντάζομαι..

Ουφ.. τουλάχιστον ηρέμησα που είδα πως ακολουθούσα τη σωστή διαδικασία και δεν ήταν κάτι άλλο μπροστά στα μάτια μου κι εγώ να μην το βλέπω.. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, συνονόματη :)

koulpa είπε...

xaxaxa μα έτσι κι αλλιώς είναι σχετικά νέο καλούδι αυτό με του παρακολουθητές.. :):)
νομίζω ότι κάποιοι παρακολουθούν χωρίς να έχων ενεργό προφίλ ή μπλογκ.. :):)
καλησπερούδιααα :):)

Ειρήνη είπε...

koulpa ναι, εκεί καταλήγω πλέον κι εγώ. τους περισσότερους τους βρήκα, μόνο 3-4 μου ξεφεύγουν ακόμη :P

καλησπέρα είπα; δεν είπα. καλησπέεερα λοιπόν :)

άσχετο, αλλά κάθε φορά που βλέπω το nick σου, θυμάμαι που είχα διαβάσει ένα λογοτεχνικό βιβλίο προ αμνημονεύτων ετών -χμμμ..στο γυμνάσιο πρέπει να ήμουν- και θυμάμαι μια σκηνή με μια μαθήτρια σε ένα οικοτροφείο που κάτι είχε κάνει και η δασκάλα της τη μάλωσε πολύ (να ήταν καλόγρια λες; δε θυμάμαι) και αυτή σαν απάντηση είπε: mea culpa, mea maxima culpa! (λάθος μου, λάθος μου μεγάλο!) -- κοίτα συνειρμός, ε; :))

Ειρήνη είπε...

ΥΓ: ελληνικό το βιβλίο και οι χαρακτήρες, αλλά τώρα που το σκέφτομαι πρέπει όντως να ήταν οικοτροφείο καλογριών, γι' αυτό και η κοπελίτσα απάντησε στα λατινικά... έλα όμως που σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιο βιβλίο ήταν και..δεν!!

koulpa είπε...

xaxaxa δεν είναι ουρανοκατεβατος ο συνηρμός.. το βιβλίο δε μου θυμίζει κάτι συγκεκριμένο.. για να βοηθήσω.. τα τελευταία 2 χρόνια ξεχνάω όλο και περισσότερο.. παλιότερα θα μπορούσα να σου πω το βιβλίο και περίπου τη σελίδα αν το είχα διαβάσει.. :):)
παλιά έιχαμε μια συνήθια να κρατάμε μόνο την πρώτη συλαβή από το επίθετο.. έτσι με φώναζαν koul.. ένα λογοπαίγνιο και με το cool.. όταν χρηάστηκε το 98-99 να κάνω τον πρώτο μου λογαριασμό mail.. το koul ήταν δεσμευσμενο.. οπότε πρόσθεσα και την πρώτη συλαβή του ονόματός μου pa.. koul pa.. koulpa.. λογοπαίζοντας και με το mea culpa.. που είχε γελιοποιήσει προσφάτως τότε ο παπανδρέου πατήρ.. :):)
καλημέρα και καλή εβδομάδα :):)

Ειρήνη είπε...

ωωωω.. ευχαριστώ πολύ για την επεξήγηση! :)

καλησπέρα, καλή εβδομάδα :)

KitsosMitsos είπε...

Αν θέλεις, υπάρχει ένα φόρουμ με απορίες/ λύσεις για διάφορα θέματα του blogging. Από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο.
http://keeponblogging.forumotion.com/forum.htm
Δοκίμασέ το εάν έχεις χρόνο :-)

Ειρήνη είπε...

KitsosMitsos,

Σ'ευχαριστώ πολύ, θα το έχω υπόψιν όταν μου ξαναδημιουργηθεί παρόμοια απορία :)